OBS ‘de Spil’ blij met twee ‘Opa’s’ en ouder Oene

OBS ‘de Spil’ is blij met de twee ‘Opa’s’ en ouder Oene die tijdens de schoolvakantie o.a.  het schoolplein en het hekwerk een goede opknapbeurt hebben gegeven.

Nee, niet iedereen had vakantie tijdens de schoolvakantie. Want op het OBS “de Spil” gelegen aan de Voeghoutenstraat (voorheen MAVO) in Klazienaveen hebben twee ‘Opa’s’ tezamen met ouder Oene het schoolplein en het hekwerk rondom het plein een flinke opknapbeurt gegeven.

Hekwerk

Het complete hekwerk is onder handen genomen! Het is helemaal weer keurig recht gezet, het onkruid is verwijderd en het grote hek kan weer normaal geopend en gesloten worden. Iets wat al jaren niet meer mogelijk was.

Opa Johnny zei: “het is echt tijd dat daar iets aan gedaan wordt, want het het is gewoon geen kijk meer! Alles is scheef en verzakt!” Zo hebben Opa Johnny en Opa Jan besloten de armen uit de mouwen te steken en namen de klus op zich. Maar ja, het bleef niet bij het hekwerk alleen…., want de ervaren ogen van beide Opa’s zagen natuurlijk nog veel meer achterstallig werk liggen.

Schilderen

Alle tekeningen die op het plein stonden waren bijna onzichtbaar geworden. Zo werd ook de verfkwast ter hand genomen en het schoolplein opgeknapt door het schilderwerk te verfraaien en te vernieuwen. OBS-De-SpilDe kinderen van OBS De Spil hebben nu in het nieuwe schooljaar weer een fleurig schoolplein!

“Het was geen gezicht als je ons bezig had gezien, op de knieën en dan weer op de buik omdat de knieën weer pijn deden” vertellen de beide Opa’s lachend, (Opa Johnny loopt nog steeds wat moeilijk), maar we mochten ontzettend veel complimenten in ontvangst nemen van voorbijgangers. Velen die hier langs het schoolplein liepen, bleven staan om het schilderwerk even te bewonderen.

Fietsstalling

Ook de fietsenstalling heeft een opknapbeurt gehad, daar zijn de palen opnieuw in de verf gezet en werden de tegels voor een groot gedeelte er opnieuw ingelegd. Een hels karwei, want beide Opa’s zijn ook de jongsten niet meer.

Speelattributen

Voor de wat oudere leerlingen zijn er ook nieuwe speelattributen geplaatst. Dat ging niet zonder slag of stoot. OBS-De-SpilEr moesten bosjes geruimd, zwarte grond eruit en er moest nieuwe, goedgekeurde val-zone zand er weer in. Maar het is allemaal gelukt. Mede door de uitstekende zorg van Oma Femmie die de beide Opa’s regelmatig en op tijd van eten en drinken voorzag.

bedankt

OBS “De Spil” bedankt Opa Johnny, Opa Jan en ouder Oene dan ook hartelijk voor de geweldige, belangeloze inzet, en natuurlijk voor het prachtige resultaat! “Wij zijn trots op de drie mannen maar ook bedanken wij de Familie H. Wolbers en de Firma Berends Groencentrum uit Zwartemeer voor hun enorme bijdrage.”OBS-De-SpilOBS-De-Spil

Dankzij de inzet van deze mensen en hun onderlinge samenwerking hebben de kinderen weer een prachtig ingericht schoolplein in het nieuwe schooljaar.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!