Meer dan 125 acts tijdens ‘Uitmarkt Emmen StadsBBQ Edition’!

In het weekend van 7, 8 en 9 september wordt het Rensenpark omgetoverd tot het festivalterrein van ‘Uitmarkt Emmen StadsBBQ Edition’. Dit jaar met een bomvol programma.

acht podiums!

Meer dan 125 kunst- en cultuur deelnemers laten gedurende dit weekend het beste van zichzelf of hun vereniging zien op één van de 8 podiums. Drie dagen lang kun je in alle hoeken van het park luisteren, kijken, dansen, genieten van optredens, workshops volgen en lekker eten. Je komt ogen en oren te kort. Ook dit jaar is het festival gratis toegankelijk voor iedereen!

Vrijdagavond jongerenavond

Vrijdagavond 7 september staat volledig in het teken van jongeren. Deze vrijdagavond wordt georganiseerd door ambitieuze jongeren uit Emmen. Het dj duo Buurman & Buurman komt er één groot feest van maken. Samen met burgemeester Eric van Oosterhout gaan zij om 17.30 uur het festival knallend openen. Er spelen talentvolle artiesten uit Drenthe en Groningen, zoals de Groningse Indie band Orange Skyline, bekend van Noorderslag en Concert at Sea. En gedurende het festival zijn er vele talentvolle acts te beluisteren.

Jong en oud

In elke hoek van het Rensenpark is wat te beleven. Het festival is voor jong en oud. Bij het kidsplein komt van alles voorbij wat te maken heeft met theater, voorlezen, muziek, workshops, kunst, dansen en nog veel meer. Er is een programma vol voorstellingen, workshops, kinderdisco en activiteiten. Loods13 geeft theatervoorstellingen, in het Stadstheater worden korte films vertoond door Filmhuis Emmen, er zijn lezingen georganiseerd door Kenniscafé Emmen, er is een cultuurmarkt en een erfgoedplein. In de Grote Kerk vindt tijdens dit weekend een klassiek programma plaats.

Lokaal talent

Meer dan 40 Emmense gezelschappen en artiesten geven zaterdag 8 september dans-, zang- en muziekoptredens op drie verschillende cultuurpodia. Meeslepende literatuur, wervelend theater, jazz, poëzie, film en muziek… You name it! Wil je ook iets met kunst of cultuur gaan doen, maar weet je niet wat, kom dan naar de kunst- en cultuurmarkt. Lokale verenigingen en kunstenaars geven een kijkje binnen hun vereniging of professie.

ATLAS Podium

Op het ATLAS Podium krijg je op zaterdag 8 september een aantal sneakpreviews van artiesten te zien die komend seizoen ook in het ATLAS Theater staan. Je kunt genieten van optredens van The Bluebirds, Tangerine,Jordan Roy met zijn eerbetoon aan George Michael en de Top 2000 Live! band. Ook komt dj Gerard Ekdom de boel op z’n kop zetten! We sluiten de avond af met het Foute Uur met DJ Wim van Helden (Q-music). Dans, zing en lach dus vooral met ons mee! Ook de Savanne wordt omgetoverd tot podium. Op zaterdag en zondag laten DJ’s hun geluid horen vanuit een heuse helikopter. Zo spelen op zaterdagavond spelen twee talentvolle DJ’s van BUITEN ADEM tussen 22.00 en 00.00 uur. Dat wordt voetjes van de vloer.

StadsBBQ

Op eetgebied kun je je smaakzintuigen laten prikkelen tijdens de StadsBBQ. Op zaterdag 8 en op zondag 9 september worden de BBQ’s aangestoken op het BBQ-plein in het park. Doe het zelf of laat het voor je doen. Neem zelf je picknickkleedje mee of plof neer op een van de huiskamerbanken die op Savanne staan zodat je heerlijk kunt BBQ-en, en er staan 25 foodtrucks met de meest uiteenlopende gerechten en hapjes uit alle werelddelen.

Organisatie

Uitmarkt Emmen StadsBBQ Edition wordt georganiseerd door vijf partners uit de wereld van kunst en cultuur in de gemeente Emmen: Atlas Theater, de Bibliotheek Emmen, CBK Emmen, De Kunstbeweging en Unplug and Play Artiestenvereniging.

Om het hele programma te bekijken ga naar www.uitmarktemmen.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!