Volop belangstelling voor ‘Auto te Water’ dag van VVN afdeling Drenthe

Ondanks een aantal fikse buien met onweer was er volop belangstelling voor de ‘Auto te Water’ dag van het VVN afdeling Drenthe in het Geert Vos Bad te Erica.

beschut plekje

De vele kraampjes met verschillend voorlichtingsmateriaal hadden echter toch een beschut plekje weten te vinden op het zwembadterrein van het Geert Vos Bad.

Reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe

De Reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe had de boot meegenomen die gebruikt werd bij de begeleiding van Maarten van der Weijde tijdens zijn Elfsteden-zwemtocht. Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruikt om in de, toch wel speciale boot, op de foto te gaan. Auto te Water 2018 EricaOok een parcours rijden met een scootmobiel bleek best spannend.  Vanwege de diverse obstakels die waren geplaatst, bleek het soms best wel lastig te zijn om een feilloos parcours af te leggen met een scootmobiel.

‘Auto te Water’

Ook je reactie testen in het verkeer en ervaren hoe het is om met een alcoholbril op, om een parcours af te leggen was een grote uitdaging, maar het spannendste was toch wel om met een auto te water te gaan.

De gehele dag  door konden, na een korte instructie, deelnemers in groepjes van 3 tot 4 personen ervaren hoe het is om met een ‘Auto te Water’ te geraken. Al lijkt het niet uitdagend, toch is het moment dat de auto in het water komt wel even schrikken. Dat kon je merkbaar zien aan de gezichten van de deelnemers. De kalmte moest echter goed bewaard worden om zo snel mogelijk via het raam de auto (zwemmend) te kunnen verlaten. Auto te Water 2018 EricaDuikers van Divearound/auto te water waren continue paraat om assistentie te verlenen. Al met al mag het een zeer geslaagde dag genoemd worden geeft de organisatie aan.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!