Heren 2 Emmer Bedrocks redden eer club

Het tweede herenteam van de Emmer Bedrocks speelde zondag in Enschede tegen de High Tech Hitters. Na een winst en verliespartij tegen deze ploeg in de competitie, moesten de Emmenaren even alles op alles zetten om weer wat te omhoog te klimmen in de competitiestand.

Heren 2

Devi Seijkens speelde voor het eerst na een lang herstel van een ernstige knieblessure een volledige wedstrijd op het eerste honk en deed dat bijna als vanouds. Werper Davey Paulussen bemande de gehele wedstrijd op de heuvel en maakte het de Twentse slagploeg moeilijk.

Door de afwezigheid van 4 catchers moest speler coach Erik Eilering zelf voor het sinds vijf jaar achter de plaat plaats nemen. Door wat onwennigheid konden de Hitters middels een paar foutjes twee keer scoren. De Emmer verdediging stond verder als een huis, in het bijzonder het buitenveld met Melvin Pijpker, Harrie van Vondel en Scotty van den Berg. Ze maakten geen fouten en straften elke hoog geslagen af met een vang. Aan slag was Bedrocks toch productiever met behoorlijk wat honkslagen. 1-Davey-Paulussen-BedrocksIn de vierde inning gaf Davey Paulussen zelf de nekslag aan de Tukkers met een twee honkslag waardoor drie spelers konden scoren en de stand op een veilige 2-7 kwam. Met inmiddels Benjamin Houthuijzen als catcher kwamen de Hitters niet meer tot scoren.

Heren 1

Zondag mochten ook de Heren 1 van Bedrocks de competitie weer hervatten. Na een aantal weken zomerstop gingen de heren met frisse moed en hervonden krachten naar Quick te Amersfoort. Quick strijdt mee voor het kampioenschap in de 2e klasse landelijk en al snel werd duidelijk dat de hekkensluiter uit Emmen weer een lastige middag zou krijgen.

Hoewel door veel veldfouten de Bedrocks voornamelijk van zichzelf verloren hadden, was het klasse verschil tussen beide teams ook wel duidelijk zichtbaar. De Bedrocks moesten duidelijk nog even wennen na een aantal weken niet te hebben gespeeld. Al vanaf de 1e inning liepen ze achter de feiten aan en zou het qua stand niet spannend worden. Uiteindelijk werd er een verlies van 21-3 genoteerd. Met een 2 honkslag hadden Marijn Krol en Michel Kraayeveld de mooiste hits. Beste slagmannen waren Julian Berns met 3 honkslagen en Arjan Koreman met 2 honkslagen.

Aspiranten

Zaterdag speelden de Emmer Aspiranten op de Meerdijk onder leiding van scheidsrechter Benjamin Houthuijzen tegen het sterke Northern Stars uit Leeuwarden. Eerste werper van de Emmer honkballers Alex Uiterwijk Winkel had moeite met zijn controle en de sterke Friezen wisten op een 0-3 voorsprong te komen. Vervangend werper Thimo Czudar kreeg greep op de slagploeg en wist samen met de velders verder schade te voorkomen.

De Bedrocks wisten maar 1 run te maken, maar het 1-3 verlies tegen de nummer 2 uit de competitie is zowaar geen schande.

Programma Meerdijk

Zondag 2 september 11.00 uur Heren 1 – Hickory Winterswijk en 14.30 uur Heren 1 – Caribe Groningen.

(Foto’s Bert Springer)