22-Jarig Zustermonument Klazienaveen opgefrist

Het 22-jaar geleden onthulde ‘Zustermonument’ in Klazienaveen is helemaal opgefrist, of nog net niet helemaal klaar dan. Alleen de groenvoorziening en de bankjes ontbreken nog.

Waardevol aandenken

Het op 6 januari 1996 onthulde monument is een waardevol  aandenken en herinnering aan het pionierswerk wat de Klazienaveense zusters in Klazienaveen en wijde omgeving hebben verricht. Het Zustermonument werd destijds geplaatst op een passende plaats nabij de RK kerk, pal tegenover de locatie waar de nonnen altijd gewerkt hebben, de Tabitha(huishoud)school. Nu staat er op deze locatie een appartementencomplex met de toepasselijke naam ‘Tabithaflat’.

EOP

Maar in de afgelopen jaren begon het Zustermonument er aardig verwaarloosd en misbruikt uit te zien. Een passende actie van het huidige EOP was dan ook op zijn plaats. Het monument valt tegenwoordig sowieso na het opheffen van de dorpsraad in 1998, onder de verantwoordelijkheid van het huidige EOP.

Het straatwerk is helemaal vernieuwd, het grondwerk er omheen is opgeknapt, en eerlijk is eerlijk, zeg nu zelf, het ziet er al verd…. goed uit. Vanwege de langdurige droogte was het tot op heden nog niet mogelijk om de prachtige herstelde omgeving bij het monument van wat groen te voorzien. “De twee bankjes staan nu nog bij een verzinkbedrijf en zullen na de bouwvakvakantie geplaatst gaan worden” zegt Jan Gerfen, woordvoerder van het EOP Klazienaveen.