Wolvenroedel omgeving Meppen Landkreis Emsland gesignaleerd

Er is kortgeleden opnieuw een wolvenroedel in de omgeving van het Duitse Meppen, Landkreis Emsland, gesignaleerd. Het zou gaan over minimaal zes welpen en een ouderpaar.

Ook in andere natuurbeschermingsgebieden in de buurt zijn wolven roedels gesignaleerd. Ook in Landkreis Lüchow-Dannenberg en bij Burgdorf,  regio Hannover verblijven al sinds enige tijd wolvenroedels.

Het roedel in de omgeving van Meppen werd vastgelegd op natuurcameravallen vanaf maart dit jaar en door de jongste opnames van twee weken geleden, wordt dit nu definitief bevestigd. Dit maakte de jagersvereniging Niedersachsen jagersvereniging Niedersachsen-logogisteren bekend op haar website. De jagersvereniging heeft ook videobeelden van de groep wolven kunnen maken.

jagersvereniging NiedersachsenIn totaal is voor zover nu bekend is, bewezen dat er 16 roedels leven in de genoemde gebieden en met de ook nog eens 4, al langer bekend staande wolvenparen erbij, het totaal op 21 bevestigde wolven territoria komt.

Meer actuele informatie over het wolvenbestand kunt op de website https://www.wolfsmonitoring.com/ vinden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!