Inwoners Erica begaan met bouw Daycare Centrum in Moldavië

Afgelopen dinsdag, 24 juli, zijn een aantal Ericanen vol goede moed vertrokken. Evert, Ineke, Bram, Rolinka, Inez, Myrna, Charlot, Miriam en Erik zijn voor de duur van twee weken vertrokken naar Straseni in Moldavië.

helpen bouwen

In de eerste week gaan ze bouwen aan een Daycare Centrum. Dit wordt gesitueerd in een kelder van een nog te bouwen kerk. De buitenmuren van deze kelder staan, maar zij gaan helpen met het bouwen van de binnenmuren, het aanleggen van het sanitair en het realiseren van een trap aan de buitenkant van het gebouw.

In dat Daycare Centrum worden kinderen na schooltijd opgevangen door vrijwilligers. Daar krijgen ze hulp met hun huiswerk en een paar keer per week een warme maaltijd. Deze kinderen zouden anders na schooltijd op straat gaan zwerven en in aanraking komen met verkeerde middelen. Hun ouders werken meestal en de grootouders zijn vaak te oud om deze kinderen op te vangen. Gelukkig kunnen ze in het Daycare Centrum terecht zodat er een basis voor een goede toekomst gelegd kan worden.

kinderkamp

De tweede week staat in het teken van een kinderkamp. Zo’n 150 kinderen uit Straseni komen daar op af. De groep uit Erica gaat voor elke dag een knutselactiviteit en een spelactiviteit voorbereiden. Tijdens deze tweede week zal een deel van de groep ook verder gaan met bouwen. Dit gaat ter plaatse in overleg met de projectleider daar. Waarschijnlijk zullen de Ericanen in groepjes van drie in gastgezinnen verblijven. Op deze wijze leert men veel van de cultuur en manier van leven in Moldavië.

acties en klussen

Voor deze reis is veel geld nodig en daarom zijn vanaf september 2017 de groepsleden actief geweest met het inzamelen om het nodige budget bijeen te sprokkelen. Allerlei acties zijn bedacht en klussen zijn uitgevoerd: collectes in de kerk en tijdens een koren dag, verkopen van strooizout, een rozenactie voor Valentijn, verkoop van toiletpapier en diverse tuinklussen.

gulle bijdrage dorpsgenoten

Heel Erica heeft gul bijgedragen aan al deze acties en hiervoor is de groep de dorpsgenoten van Erica bijzonder dankbaar. Dankzij deze ondersteuning kunnen de groepsleden veel goeds doen voor de kinderen in Moldavië.

Dinsdag 7 augustus hoopt de groep terug te komen, voldaan, moe, verdrietig, hoopvol, alle emoties die er op dat moment zijn komen er dan ongetwijfeld uit.
Iedereen ziet er naar uit, het is voor velen de reis van hun leven!

Volgen

Tijdens de reis is de groep te volgen via deze link: ericastraseni.waarbenjij.nu. Niemand van de groep heeft een idee hoe het gesteld is met het internet en hoe vaak en of ze ook maar iets kunnen posten. Maar ze willen proberen er regelmatig een mooi verslag op te plaatsen.

(Foto: Marielle Hensums)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!