Akkervarkens verorberen Japanse Duizendknoop aan Jagersweg

Eind mei dit jaar liet wethouder van der Weide liet namens de gemeente Emmen Akkervarkens ‘los’ aan de Jagersweg in Klazienaveen. De Japanse Duizendknoop, een slecht te bestrijden uitheemse plant, overwoekerde het perceel.

verorberd

Op een bosperceel  aan de Jagersweg in Klazienaveen overheerste de Japanse Duizendknoop. De Akkervarkens zouden deze op een natuurlijke wijze gaan bestrijden. akkervarkens-2018Nu, twee maanden later, is er van de Japanse Duizendknoop en zijn wortels niet veel meer over, de Aardvarkens hebben de plant al vrijwel helemaal verorberd. Zo te zien op de foto, mag dit pilottraject geslaagd genoemd worden.Akkervarkens-2018

pilottraject geslaagd

Het pilottraject van de gemeente Emmen en het EOP Klazienaveen was om te zien of de 11 losgelaten Akkervarkens de klus ook werkelijk konden klaren. De Akkervarkens doen wat andere dieren of machines namelijk niet doen: de bodem omwoelen op een natuurlijke manier waardoor er ruimte vrijkomt voor amfibieën, insecten, planten en bomen. Anders dan schapen en geiten bestrijden deze varkens onkruiden ook echt, omdat ze ook de wortels van het onkruid eten.  Bovendien biedt het Akkervarken nog iets waardevols: zijn vlees.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!