Oude pand ‘Le Barrage’ wordt weer tot leven gebracht

Het oude pand aan de Langestraat in Klazienaveen waarin vroeger de discotheek en het zalencentrum ‘Le Barrage’ gehuisvest was, heeft een nieuwe eigenaar en wordt weer tot leven gebracht. Domesta wilde alleen maar verkopen en niet verhuren.

Cateraar

De Zwartemeerse ondernemer en cateraar Richard Cordes werkt momenteel aan een plan om het oude pand aan de Langestraat in Klazienaveen waarin vroeger de discotheek en het zalencentrum ‘Le Barrage’ gehuisvest was, weer tot leven te brengen.

Omdat Domesta van het pand afwilde en niet wilde verhuren, leek het in eerste instantie geen haalbare optie voor de Zwartemeerder. Nu het pand verkocht is en een nieuwe eigenaar heeft, staan de opties weer open voor de cateraar uit Zwartemeer.

Plan al klaar

Voor de ‘nieuwe Le Barrage’ heeft de ondernemer al een plan klaar liggen. De oude voorzaal moet worden verbouwd tot een moderne lunchroom, wat in de avonduren tot een uitgaansgelegenheid gebracht wordt. De achterzaal wordt weer geschikt gemaakt voor feesten, partijen, bruiloften, maar ook voor concerten. Ook de snackbar zal weer tot leven gebracht gaan worden.

Ook zal de ‘nieuwe Le Barrage’ een plek moeten gaan bieden aan de plaatselijke jeugd.

Donatieactie

Voor Zwartemeerse ondernemer is het een grote stap van catering- naar een horecabedrijf. De ondernemer is inmiddels ook een wervingsactie begonnen voor het deels realiseren van de plannen. Hij roept mensen via een donatie-actie op om middelen te doneren met een streefbedrag van 25.000 Euro.

Cordes: ‘Dat moet je een beetje als een grapje zien. Het is vooral bedoeld om de  terugkeer van ‘Le Barrage’ onder de bewoners te peilen. Want met het gestelde doel van 25.000 Euro ben je er niet. Een groot deel van de investeringen zal toch geleend moeten worden.’

Hier vindt u de link naar de door Cordes opgezette donatie-actie: https://getfunded.nl/campagne/510-le-barrage-nieuw-leven-inblazen.

Opening

De renovatie van het pand zal naar verwachting ongeveer een jaar in beslag gaan nemen. Wanneer de nieuwe Le Barrage opent is dan ook nog moeilijk vast te stellen, want alles valt of staat met de financiering. Als blijkt dat niet alles in een keer zal kunnen lukken , wordt het plan in fases uitgevoerd.

(Bron: emmen.nu)