Vakantie, en uw caravan staat ook weer gereed?

U hebt (binnenkort) vakantie en u hebt uw caravan thuis alweer op de oprit gereed staan? Of op een nabijgelegen parkeermogelijkheid? De politie waarschuwt!

Politie Zuid-Oost Drenthe waarschuwt

Voor heel veel mensen staat de vakantie alweer voor de deur of is zelfs op dit moment al gaande. In combinatie met het mooie weer is het natuurlijk heerlijk om de caravan al gereed te hebben staan om op vakantie te kunnen gaan. En heel logisch is het dat veel mensen de caravan dan even tijdelijk op hun oprit of op een nabije parkeerruimte gereed hebben staan om in te pakken.

Toch wil de politie van Zuid-Oost Drenthe u alert maken op mogelijke ongewenste gevolgen! Alhoewel de locaties steeds verschillend zijn, hebben veel inbraken gemeen dat de bewoners op vakantie zijn. Een tweede opvallende overeenkomst is het feit dat er een inbraak plaatsvond bij veel vakantiegangers, die voorafgaand aan de vakantie, de caravan al op de oprit hadden staan.

Een caravan op de oprit is namelijk een heel duidelijk signaal:
“Wij zijn de komende tijd lekker op vakantie”. Tip van de politie: Probeer de tijdsduur dat de caravan voor of bij de woning staat zo kort mogelijk te houden!

Daarnaast is een ‘goed gevulde en ingepakt gereedstaande’ caravan een bijzonder aantrekkelijk doelwit voor het dievengilde.

Meer tips

Zorg ervoor dat uw woning goed is afgesloten middels goed hang- en sluitwerk. Zorg voor een sociale controle middels bijvoorbeeld buurtpreventie applicaties. Kijk voor praktische tips op https://www.politiekeurmerk.nl

Opletten

De politie vraagt om goed op te letten op vreemde personen in uw straat. Ziet u iemand die woningen bekijkt? Of foto’s maakt van woningen? Opvallend gedrag vertoond? Vreemde voertuigen in de straat? Onthoudt dan het signalement of beter probeer foto’s te maken van verdachte voertuigen en het kenteken en meld verdachte situaties via 112!

Parkeren vakantiemiddel

Met de zomervakanties die in aantocht zijn is het voor veel mensen het moment om er op uit te gaan. Een heerlijk vooruitzicht. Maar hou daarbij rekening met uw buren. Sommige mensen hebben de vouwwagen, caravan of camper weken voor vertrek al bij huis staan. En dat kan leiden tot parkeerproblemen in de buurt.

In de gemeente Emmen mag u de caravan in de periode van 1 mei tot en met 1 september maximaal veertien achtereenvolgende dagen parkeren op de openbare weg. Buiten deze periode geldt een maximum van 5 dagen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!