Jaarlijkse Zwemvierdaagse Geert Vos Bad Erica van 9 t/m 13 juli

De jaarlijkse Zwemvierdaagse van het Geert Vos Bad in Erica is in de week van van 9 t/m 13 juli. Deze jaarlijkse Zwemvierdaagse is voor iedereen die van bewegen houdt.

bewegen in het water

De jaarlijkse Zwemvierdaagse in het Geert Vos Bad in Erica is dit jaar in de week van 9 t/m 13 juli. Deze (sport-) meerdaagse is voor iedereen die van bewegen in het water houdt.

Het gaat om 4 dagen zwemmen waarbij er per dag een afstand van 250 of 500 meter afgelegd wordt. De 250 meter is voor de jongste jeugd en de senioren. De overige deelnemers zwemmen de afstand van 500 meter. Aan het eind van deze Zwemvierdaagse ontvangt iedere deelnemer een prestatiemedaille.

sponsordoel dorpsactiviteiten

De basisschooljeugd zwemt in schoolverband en hun deelname is gekoppeld aan een sponsordoel. De opbrengst hiervan wordt geschonken aan een dorpsactiviteit met en educatief karakter. Ideeën hiervoor worden door de dorpsraad verzameld en uitgekozen.

hele week activiteiten

De hele week zijn er verder leuke activiteiten in en rondom het water. De les-zwemmers bijten op maandag het spits af door gekleed en/of geschminkt van start te gaan. Op dinsdagavond komen duikers een demonstratie geven en mogen kinderen ook ervaren hoe dat in z’n werk gaat.

Verder in de week zullen diverse sportverenigingen aanwezig zijn, aqua-ballen om op het water te lopen, en springkussens. Op vrijdag tijdens de afsluiting, is tevens de scouting aanwezig en worden de medailles uitgereikt.

Kosten deelname

Meedoen aan dit zwemspektakel kost €4,00 of €8,00 voor de niet-abonnementhouders. Je kunt je opgeven bij het Geert Vos Bad in Erica.

(Foto: Marielle Hensums)