Blauwe parkeerzone centrum Klazienaveen uitgebreid

Vanaf maandag 2 juli is ook in de Van Echtenstraat in Klazienaveen een parkeerschijf nodig om te parkeren. De bestaande blauwe parkeerzone in de Langestraat is een succes.

positieve reacties

Hierdoor zien de lokale ondernemers de blauwe parkeerzones ook graag in de Van Echtenstraat gerealiseerd. Emmer wethouder René van der Weide gaat graag in op het verzoek van de ondernemers: “We krijgen veel positieve reacties op de blauwe zones. Parkeerplaatsen worden effectiever gebruikt, waardoor iedereen een plekje dichtbij de winkel kan vinden om er snel even een boodschap te kunnen doen.”

Van Echtenstraat

De blauwe parkeerzone geldt vanaf 2 juli voor alle parkeervlakken in de Van Echtenstraat. Dit houdt in dat ook de bewoners gebruik moeten maken van de parkeerschijf. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart hoeven geen gebruik van de schijf te maken.

Maximaal één uur

De maximale parkeerduur is één uur en geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en op de donderdagavond tot 21.00 uur. De aankomsttijd moet op de blauwe parkeerschijf worden aangegeven. De aankomsttijd mag worden afgerond op het eerstvolgende halve of hele uur. Wie langer wil parkeren dan één uur kan terecht op de overige parkeerplekken in het centrum van Klazienaveen.

Bezwaar bewoners

Tegen het verkeersbesluit dat nodig was om de blauwe parkeerzone in te voeren, is door enkele bewoners bezwaar gemaakt. Dit bezwaar is ongegrond verklaard op advies van de Commissie van Advies voor Bezwaarschriften. Deze vindt dat het bereikbaar houden van het centrum belangrijker is dan persoonlijk belang.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!