Avond4daagse Erica viert deze week haar eerste Lustrum

De Avond4daagse van Erica viert deze week haar eerste Lustrum. In 2013 werd de werkgroep ‘Wandelen op Erica’ in het leven geroepen, hierop werd de Avond4daagse met veel enthousiasme door de bewoners ontvangen.

2018 is het lustrumjaar van Wandelen op Erica! Nadat in 2013 de werkgroep ‘Wandelen op Erica’ in het leven werd geroepen, is vrijwel direct de Avond4daagse met bijzonder veel enthousiasme door de dorpsbewoners ontvangen. In de afgelopen 5 jaren is het evenement behoorlijk gegroeid en wordt vanaf de oprichtingsdatum jaarlijks georganiseerd.

startsein wethouder

Om het lustrum extra luister bij te zetten, werd het startsein van de inmiddels 5e Avond4daagse (Lustrum) van Erica op dinsdag 5 juni door wethouder Robert Kleine van de gemeente Emmen gegeven.

plezier van bewegen en gezond voelen

Wandelen is een van de gezondste manieren van bewegen en is bovendien ook nog eens erg leuk om te doen! Ook de kinderen ervaren het zelf door het meedoen aan de Avond4daagse. avond4daagse erica 2018Het plezier van bewegen en gezond voelen en tegelijkertijd het goede gevoel van iets te kunnen volbrengen, brengt veel vreugde en plezier in hun hartjes.

‘Gezonde Avond4daagse’

Om deze redenen is ervoor gekozen om van de Avond4daagse in Erica een ‘Gezonde Avond4daagse’ te maken. Dit betekent dat de opgestelde rustpunten zo ‘gezond’ mogelijk zullen zijn en dat er veel aandacht is voor de beloning bij de intocht. Deze moeten niet alleen leuk zijn, maar daarnaast ook gezond! Denk bijvoorbeeld eens aan een bloemetje of een leuk speelgoedje.  De Avond4daagse op Erica is vanaf heden dan ook een ‘Gezonde Avond4daagse’.

presentje

Emmen Gezond stimuleerde de deelnemers van de ‘Gezonde Avond4daagse’ extra door afgelopen maandag tijdens de openingsavond een presentje uit te delen aan alle wandelaars op vertoon van hun startkaart.avond4daagse erica 2018

(Foto’s: Marielle Hensums)