Eerste winst voor tweede team Emmer Bedrocks op regenachtige Meerdijk

De eerste winst is binnen voor het tweede honkbalteam van de Emmer Bedrocks. Er is bij het team een stijgende lijn waar te nemen.

regenachtige Meerdijk

Het tweede honkbalteam van de Bedrocks had de afgelopen 2 wedstrijden nog niet kunnen winnen, maar de stijgende lijn was duidelijk merkbaar. Op een regenachtig Meerdijk, tegen High Tech Hitters uit Enschede is de eerste winst van dit seizoen behaald met 11-1 als eindstand.Bedrocks, Meerdijk, honkbal

goed veldwerk

Bedrocks had in de eerste 3 inningen Scott Schulting op de heuvel die na ruim een half jaar afwezigheid moest ontdekken hoe het met zijn werpers-kwaliteiten stond om bij heren 1 weer vol aan de bak te kunnen. In deze 3 inningen kwamen slechts 11 man uit Enschede aan slag. Vooral het goede veldwerk van Bedrocks zorgde voor de nodige nullen.

In de tweede inning was het zelfs 3 x 3 slag. Helaas was een 4 wijd en vervolgens een tik in het rechtsveld de reden van het enige Twentse puntje.
Aan slag waren de Emmenaren op dreef in de wedstrijd die door scheidsrechter Arjan Korenman goed werd geleid. Na 3 slagbeurten waren de 11 punten al gescoord door goed slagwerk van onder andere Melvin Brandjes die 3 mannen binnen sloeg en ook zelf 2 keer de plaat passeerde. Ook Benjamin Houthuyzen was op dreef met 2 honkslagen en 2 punten. Brandjes zelf was de afsluitende werper die de tukkers er van weerhield om te scoren. Erik Többen speelde een belangrijke rol in het midfield met 2 prachtige vangballen.

Coach Erik Eilering toonde zich tevreden en hoopt dat zijn team de progressie zondag 6 mei doorzet als ze gedeeld koploper Hickory uit Winterswijk op de Meerdijk ontvangen.

Beeball

Zaterdag beleefden de Bedrocks Beeballertjes een plezierige Beeball-middag op de Meerdijk waar ze met een aantal noordelijke clubs op het honkbal gebaseerde spelletje speelden. Bedrocks, Meerdijk, honkbal, Beeball

Programma Meerdijk

Zaterdag 5 mei: 11.00 uur Pupillen – Blue Devils Meppel
Zondag 6 mei: 11.00 uur Heren 2 – Hickory Winterswijk
14:30 Heren 1 – Quick Amersfoort

(Foto’s Beeball: Joyce Groeneveld Den Dekker, foto’s honkbal Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!