Microsoft stelt Lente-Update op laatste moment uit

De Lente-update voor Windows 10 is op het allerlaatste moment uitgesteld. De release ‘Spring Creators Update’ zou vanaf 10 april worden vrijgegeven.

Hiertoe werd besloten nadat er een ernstige fout in het systeem werd ontdekt. De fout wordt door deskundigen een ‘blocking bug’ genoemd en de oplossing kan geruime tijd in beslag gaan nemen.

ernstige fout

Microsoft heeft op het allerlaatste moment besloten om de eerste grote update van het jaar, de Spring Creators Update, uit te stellen. De eerste grote update in 2018 voor Windows zou door Microsoft op 10 april worden vrijgegeven. Op het laatste moment heeft Microsoft er een grote streep door gezet. Er blijkt een dusdanige ernstige fout in het systeem te zitten die zo ernstig is, dat het updateproces moet worden uitgesteld. Microsoft verwacht een paar weken nodig te hebben om de fout weg te kunnen werken. Dat zou betekenen dat de update ‘Spring Creators Update’ nu eind pas april uitkomt.

Gebruikers van Windows 10 hoeven geen actie te ondernemen, want de update komt vanaf eind april vanzelf naar alle Windows 10-computers. Het zal daarna nog zeker een aantal maanden gaan duren voordat op iedere computer de update geïnstalleerd is.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!