Ingezonden brief afval stortplaats Molenbuurt

Hallo allemaal, ik zal maar direct met de deur in huis vallen. Velen en waarschijnlijk kent iedereen in Klazienaveen wel de vijver in de Molenbuurt. Ja die daar, bij het buurtgebouw “De Molen”.

Nu wil het geval dat ik daar regelmatig wandel, met kleinzoon en zijn kleine hondje. Het schepje in de hand voor als het diertje nodig een boodschap moet doen. Iets dat ik dan direct weer opruim.

afval stortplaats

Maar wat ik daar vandaag, en het is vrijdag 23 maart 2018, tegen kwam aan rommel? Het is gewoon absurd en ongehoord. Ja, je kan wel zeggen dat het een schande is wat daar allemaal gedumpt wordt. Computers, stoelen, huisraad en niet te vergeten complete pakketten met kranten en reclame terwijl dit laatste toch in de bussen bij de mensen thuis zou moeten komen.

Molenbuurtpark

Op dit moment wordt er een deel van de molenvijver opgeknapt omdat Bert Doldersum en Peter Schonewille en een aantal van hun vrienden vonden dat het heel erg nodig was. Ze hebben gelijk! Het was ook hard nodig! Dat gedeelte van de Molenbuurt vijver wordt weer netjes gemaakt, terwijl de rest er troosteloos en smerig bij blijft liggen. Iets wat op zich al een schande is, maar ja, je kunt natuurlijk ook niet alles ineens doen. Dat begrijp ik natuurlijk ook wel. Tegelijk denkend: tja gemeente Emmen, al jarenlang hebben jullie daar ter plaatse niet naar omgekeken! Er is géén onderhoud gepleegd, en nu loopt het de spuitgaten uit.

Er wordt er nog steeds weinig tot niets aan gedaan. Er is een enorme rommel aan wildgroei van dode takken en bomen en slechte voetpaden. Wat zou het prachtig zijn dat daar dit jaar ook iets aan gedaan zou worden. Ikzelf pleit er voor om er een mooi nieuw park van te maken. Iets wat open is, met mooie wandelpaden. Dat hoeft perse geen tegelpad te zijn. Er kunnen mooie wandelpaden gemaakt worden van een soort klapzand of bijvoorbeeld een schelpenpad. Zoiets is vrijwel onderhoudsvrij! Ook zijn er grote zandhopen die weg kunnen, maar eigenlijk moeten al de zandhopen weg. Zodoende kan er  een prachtig open stukje natuur gemaakt worden, een eigen ‘Molenbuurtpark”’zeg maar.

Opknappen

Zou het niet mogelijk zijn, denk ik dan wel eens, om samen met de gehele gemeenschap het op te knappen indien de gemeente zorgt voor de nodige materialen zoals zagen e.d. Wellicht is ook wat zwaarder materiaal, zoals een graafmachine oid. mogelijk. Alles zou dan onder het oog van een specialist gedaan kunnen worden. Maar, beste lezers van mijn ingezonden stuk, doe er iets aan! Grijp dit probleem gezamenlijk aan, en maak er met elkaar iets moois van! Zorg dat het Wij gevoel van vroeger terug een beetje terugkomt!!  Want het is natuurlijk wel zo: “Gezamenlijk kunnen we het allemaal aan”!!!

(naam inzender van deze brief bekend bij de redactie)

Reacties graag op redactie@klazienaveenlokaal.nl