Statkraft opent het grootste zonnepark van Drenthe in gemeente Emmen

Statkraft heeft vandaag het grootste zonnepark van Drenthe in de gemeente Emmen officieel in gebruik genomen. Het zonnepark genereert stroom voor ongeveer 4.000 huishoudens.

officieel geopend

Statkraft, Europa’s grootste producent van hernieuwbare energie, heeft vandaag samen met de gemeente Emmen en de provincie Drenthe Zonnepark Lange Runde officieel geopend. Het park is op dit moment het grootste zonnepark in Drenthe en het grootste zonnepark dat in 2017 in Nederland is gerealiseerd.Zonnepark Lange Runde 7-2-2018 01

groene toekomstZonnepark Lange Runde 7-2-2018

“In slechts 5 maanden heeft Statkraft een 14,1 MW state-of-the-art zonnepark gebouwd. We zijn er trots op bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van duurzame energie in Nederland”, legt Hallvard Granheim, Executive Vice President en lid van de Raad van Bestuur van Statkraft uit. “Het was een voorrecht om de gemeente Emmen te mogen ondersteunen bij het realiseren van hun visie en bij te dragen aan de groene toekomst van de provincie Drenthe”. Het park bestaat uit 118.200 zonnepanelen en beslaat een stuk grond van 17 hectare dat is geleased van de gemeente Emmen.

Zonnepark Lange RundeZonnepark Lange Runde 7-2-2018Zonnepark Lange Runde 7-2-2018

Wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen: “In december 2015 heeft de gemeenteraad van Emmen de structuurvisie ‘Emmen Zonneakkers’ opgesteld, gericht op het faciliteren van de ontwikkeling van duurzame energieproductie uit zonneparken. Zonnepark Lange Runde is het eerste concrete resultaat van deze structuur visie en een bewijs van de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Ik ben er trots op dat één van de grootste zonneparken van Noord-Nederland in de gemeente Emmen ligt”.

Statkraft

Statkraft bestaat 120 jaar en is uitgegroeid van een nationaal Noors waterkracht bedrijf tot Europa’s grootste producent van hernieuwbare energie waaronder waterkracht, windenergie, zonne-energie, gasgestookte stroom en stadsverwarming. Statkraft is een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van energiemarkten. Statkraft heeft 3.800 medewerkers in 16 landen.

Het Nederlandse kantoor van Statkraft is gevestigd in Amsterdam. Het werd in 1998 opgericht als eerste van verschillende filialen in Europa. Hoofdactiviteiten zijn de ontwikkeling van grootschalige zonneparken in Nederland, wereldwijde handel in garanties van oorsprong en emissierechten. Statkraft biedt op maat gemaakte oplossingen voor de levering van duurzame electriciteit aan grote bedrijven in de Benelux.

Ook de Duitse TV heeft belangstelling

Zonnepark Lange Runde 7-2-2018

error: De inhoud van deze website is beschermd !!