Wethouder van der Weide geeft startsein opknapbeurt Molenbuurtvijver

Het startsein van de grote opknapbeurt van de Molenbuurtvijver werd vrijdagmorgen in het bijzijn van een aantal direct betrokkenen gegeven door wethouder Rene van der Weide.

treurige conditie

De onverzorgde indruk van de Molenbuurtvijver was een aantal van de omwonenden al een ruime tijd een doorn in het oog. De vijver ligt er al jaren in een treurige conditie bij, slechte onbegaanbare voetpaden, het ontbreken van zitbankjes en prullenbakken, overwoekerend groen en overlast van hondenstront. Daar gaat nu eindelijk verandering in komen na een actie door een klein aantal vrijwilligers.

gezamenlijk plan

Eén van de initiatiefnemers is Bert Doldersum die al ruim 9 jaar in de Molenbuurt woont. Na zijn inzet hebben de gemeente Emmen en de vrijwilligers gezamenlijk een plan gemaakt voor het opknappen van het verwaarloosde gebied. Dat zoiets zin heeft blijkt wel uit het verhaal van Bert Doldersum en Ina Dokter: “Na het plaatsen van slechts één prullenbak een tijdje terug, is er nog geen rommel meer waargenomen in de directe omgeving.” Ina: “Na een paar jongeren voorzichtig op wat rommel aangesproken te hebben (je weet maar nooit tegenwoordig …) verschenen kort erop foto’s op Facebook met een schoon opgeruimde omgeving! Super toch? ”

eerste nieuwe bankjes en prullenbak
Molenbuurt-vijver 2017
Wethouder van der Weide maakt even rustig wat tijd vrij om het verhaal van een omwonende aan te horen.

Vandaag, vrijdagochtend 1 december, zijn met een aantal vrijwilligers en wethouder van der Weide de eerste nieuwe bankjes en prullenbak geplaatst. Molenbuurt-vijver 2017 Molenbuurt-vijver 2017Molenbuurt-vijver 2017De voetpaden, en al het andere straatwerk krijgt, naast de grote vijver schoonmaak en een groen-opruimactie een opknapbeurt.

Molenbuurt-vijver 2017
Alle aanwezige betrokkenen bij het project Molenbuurtvijver. Naast de gemeente was ook het EOP aanwezig.

Doldersum en alle andere vrijwilligers hopen dat er zich nu nog meer omwonenden komen aanmelden als vrijwilliger om mee te helpen met het schoon en netjes houden van de omgeving na de grondige renovatie. Veel (vrije) tijd hoeft zoiets niet te kosten, want vele handen maken licht werk! Belangstellenden kunnen zich melden bij Bert Doldersum via e-mail, maar bij Bert aankloppen mag ook!

Bert Doldersum
Loperstraat 33
7891 JN  Klazienaveen
E-mail: compassie1@hotmail.com