Regen en kou deerden kinderen niet in Klazienaveen met St. Maarten

Regen en kou deerden de kinderen zaterdagavond (en vele ouders) niet om deel te nemen aan het gezamenlijke Sint Maarten lopen in Klazienaveen.

Het was een gezamenlijke organisatie van de Oecumenische werkgroep Klazienaveen en de Handelsvereniging van Klazienaveen. De start vond plaats in de St. Henricuskerk aan de Stellingstraat. Vele honderden kinderen en hun ouders kwamen massaal naar de gezamenlijke viering en het St. Maarten verhaal.St.-Maarten-2017

Helaas was het geluid erg slecht, en sommigen van de ouders besloten dan ook om maar buiten te wachten.St.-Maarten-2017Ook was er te weinig gezamenlijk zingen voor de kinderen, want al dat luisteren.., daar verveel je je toch snel bij. St.-Maarten-2017De accordeonist had dan ook wel meer liedjes gezamenlijk met de kinderen mogen doen, want het begin was goed. Het verhaal met en zonder plaatjes was voor bijna niemand in de kerk te volgen. Jammer, want zo vol met kinderen en ouders is het kerkgebouw vast en zeker lang niet meer geweest.  St.-Maarten-2017St.-Maarten-2017

Buiten wachtte Muziekvereniging DES uit Emmer-Compascuum die de grote St. Maarten stoet voorging, tezamen met de verkeersregelaars die voor de nodige veiligheid zorgden. Na een stukje lopen langs de Plus-supermarkt, helaas begon het hier al een beetje te regenen. Vervolgens een stukje door het centrum, het regende toen nog wat steviger, ging via de van Echtenstraat richting het grasveld tegenover het Esdal College. St.-Maarten-2017St.-Maarten-2017

Hier stonden vele vrijwilligers van de o.a. de middenstand klaar met tafels vol met voor ieder kind een zakje vol met snoep en gezond fruit. Applaus voor de organisatie van deze kindvriendelijke actie van de Handelsvereniging van Klazienaveen! St.-Maarten-2017

error: De inhoud van deze website is beschermd !!