Het Grote Voor Elkaar Festival

Het programma van Het Grote Voor Elkaar Festival op zaterdag 7 oktober aanstaande is bekend.

Op deze zaterdag laten trotse bewoners van 11.00 – 17.00 uur hun initiatieven in eigen dorp of wijk zien aan andere inwoners op het Marktplein. Ook de deuren van het gemeentehuis staan wijdwagen open voor alle inwoners. In de Grote Kerk kan meegedacht en gepraat worden over de cultuurnota 2018-2021.

aftrap

De aftrap door burgemeester Eric van Oosterhout is om 11.00 uur op het Marktplein onder muzikale begeleiding van het koor Ericarré.

wilde ideeën en goede gesprekken

Op het Marktplein kan iedereen in gesprek gaan met deelnemende bewoners. Er is een Idee Café voor opborrelende wilde ideeën en goede gesprekken. In het Idee Café is van 13.00-14.00 uur de ‘Actie Startschot’. Inwoners kunnen hier hun ideeën indienen. Van 14.30-15.30 uur kunnen mensen hun idee bespreken. Deze ideeën worden beoordeeld op de bedoeling en haalbaarheid. Een jury bepaalt o.l.v. wethouder Bos hoeveel geld elk plan krijgt. Er is in totaal €6000,- te verdelen en maximaal €1500,- per ingediend idee. De subsidie van de Actie Startschot is beschikbaar gesteld door M&GEZOND!.

In het Trouwpaviljoen zijn vanaf 12.00 uur workshops gericht op het helpen van bewoners met ideeën. Uiteraard zijn er voor de kinderen ook activiteiten. Verder is er lekker multicultureel eten en drinken en treden er een aantal koren en de Big Band van Emmen op.

Open Dag gemeentehuis

Iedereen is van harte welkom in het gemeentehuis. Een paar  ‘highlights’:

* Demonstraties en clinics van Rick Koekoek
* Fit-test senioren
* Levend ganzenbord
* Speeddate met burgemeester en wethouders
* Demonstraties werkvoertuigen en groot materieel (ingang Vreding)
* Presentatie nieuw zwembad
* En nog veel meer…

Grote Kerk

De aanwezige kunst- en cultuurorganisaties en de gemeente zijn benieuwd naar de mening van alle inwoners over het kunst en cultuuraanbod. Iedereen kan in de Grote Kerk meepraten en denken over de cultuurnota 2018-2021. Verder kan men genieten van live muziek.Programma-Het-Grote-Voor-Elkaar-Festival