Waarschuwing: Opnieuw gevaarlijke e-mail namens ABN Amro

Een waarschuwing voor alweer een internetoplichters e-mailtje is voor deze echt wel op zijn plaats. Ditmaal namens de ABN Amrobank.

Zo werkt het

Met in de onderwerpregel van de valse e-mail: ‘Zo werkt het’ wordt er ditmaal opnieuw een e-mail namens de ABN Amro gestuurd met als afzender: Abn-amro klantinfo. Trap hier niet in en bevestig dit e-mailtje absoluut niet van deze internetoplichters. Informatie over dit soort Phishingmails vindt u op de fraudehelpdesk.

Hieronder een voorbeeld van het valse e-mailtje zoals het vanmorgen op de redactie binnenkwam: (de interne links zijn door ons verwijderd)

======================================================

<https://mail.google.com/mail/verwijderd>

<https://www.tele2.nl/>
Beste klant,

Onlangs heeft u van ons een brief ontvangen betreffende het bijwerken van uw klantgegevens binnen onze systemen. Dit is noodzakelijk om de privacy en veiligheid van u als onze klant voor nu, en in de toekomst, te kunnen waarborgen.

Uw gegevens zijn tot op heden nog niet bij ons bevestigd. Wij verzoeken u daarom nogmaals uw gegevens binnen 24 uur te bevestigen. Doet u dit niet zijn wij helaas genoodzaakt uw lopende rekening(en) tijdelijk te blokkeren.

Dit kunt u snel en eenvoudig doen op onze website.

Klik hier gegevens te bevestigen <http:verwijderd>

Let op! Hiervoor heeft u uw betaalpas en e.dentifier nodig.

Na controle van uw gegevens nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

ABN AMRO Bank N.

======================================================

Klik dus absoluut niet op een interne link in dit soort e-mails! Meer informatie vindt u op: https://www.fraudehelpdesk.nl/valse-e-mail-melden/