Geplaagd Bedrocks team ontsnapt aan nederlaag

Met een door vakantieperikelen en blessures geplaagd Bedrocks team, toog coach Marco Mast zondagmorgen met zijn mannen naar Caribe Groningen. Onderweg werden er onheilspellend donkere rookwolken zichtbaar.

eenvoudige wedstrijd

Gezien de stand in de competitie, Caribe nummer 10 en Bedrocks op een 3e plaats leek het een eenvoudige wedstrijd, maar het niets bleek minder waar. Het Emmer team werd aangevuld met junior Robin Brandjes en de 15 jarige aspirant Stein Rietema die een dag eerder al een inviel bij het Bedrocks 1e juniorenteam.Robin-Brandjes, BedrocksBij Bedrocks kwamen in de 1e inning 10 man aan slag, maar met haalden daaruit slechts 2 honkslagen en 4 runs. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen er 6 man van Caribe aan slag en wisten met 3 honkslagen 2 runs te maken, 2-4. In de rommelige en trage wedstrijd, waarbij Bedrocks had verzuimd met veel runs afstand te nemen, zat het venijn in de 5e en laatste inning die begon met een 3-6 stand.

De enige honkslag werd gemaakt door Kevin Vording en Stein Rietema die door “velders keus” op het honk was gekomen, wist nog over de thuisplaat te komen. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Groningers met 5 honkslagen en 3 runs gevaarlijk dichtbij maar gelukkig kon korte stop Benjamin Houthuyzen de 3e nul te maken door een Caribe honkloper uit te tikken, 6-7. Zo ontsnapten de Emmenaren aan een onnodige nederlaag. Beste slagmannen aan Emmer kant waren catcher Simon Welter, pitcher Kevin Vording en 3e honkman Marijn Mast elk met 2 honkslagen.

Junioren 1

Onder een stralende zon mochten de Junioren 1 zaterdag op de Meerdijk aantreden voor een dubbelwedstrijd tegen de Green Hearts uit Woerden. De eerste wedstrijd werd een waar pitchers duel, waarin Ruben van Wieren ondanks wat controle problemen de Green Hearts slagmannen goed onder controle kon houden. Maar ook de Bedrocks slagmannen kwamen niet erg goed uit de verf.Tristan-Berns, BedrocksAan het begin van de laatste slagbeurt voor Emmen stond het nog 3-2 voor de bezoekers uit Woerden, maar door honkslagen van Davey Paulussen en Tristan Berns wisten de Emmer Junioren toch nog op gelijke hoogte te komen, wat resulteerde in een 3-3 gelijkspel.

De tweede wedstrijd had een haast identiek beeld, waarin pitching aan beide zijdes de boventoon voerde. Max Kamp gooide een voortreffelijke wedstrijd namens Bedrocks, maar aan slag konden de Emmenaren niet voldoende grip krijgen op de Hearts pitcher. Eindstand op 6-2 voor de bezoekers uit Woerden.

Programma Meerdijk

Zaterdag  2 september
10.00 uur pupillen –Tex Town Tigers Enschede
14.30 uur Junioren 1 – UVV Utrecht

Zondag 3 september
14.00 uur Heren – Northern Stars Leeuwarden

(Foto’s Bert Springer)