Machinistendiploma voor burgemeester Eric van Oosterhout

Burgemeester van gemeente Emmen, Eric van Oosterhout, ontvangt na zijn openingshandeling van de Locomotievenparade in Erica, een machinistendiploma uit handen van bestuurslid Hein Ruijgers van het Smalspoormuseum.

instructies

Om de openingshandeling van de Locomotievenparade te kunnen verrichten, moest de burgemeester een klein stukje door het unieke veengebied waarop het Smalspoormuseum is gelegen, wandelend over het spoortje afleggen.Smalspoormuseum 2017Eenmaal ter plaatse, stond er een oude DIEMA locomotief, de Loc 12 gereed om door de burgemeester naar het perron gereden te worden. Na een paar deskundige instructies door een van de vrijwillige machinisten van het museum kon het ritje beginnen. Smalspoormuseum 2017

ontspoord locje

Na het ontvangst op het perron van het Industrieel Smalspoormuseum door een behoorlijk aantal belangstellenden, kon de burgemeester zijn diploma in ontvangst nemen. Smalspoormuseum 2017Smalspoormuseum 2017Hierna ging het uitvoerige programma met de Locomotievenparade, deskundig gepresenteerd door Serge Vinkelvleugel van RTV Drenthe, Smalspoormuseum 2017met slechts wat licht oponthoud door een ontspoord locje vlot door.Smalspoormuseum 2017 Smalspoormuseum 2017

In een binnenkort nog te plaatsen artikel iets over het nieuwe ‘Trek de Parade!’ in het Industrieel Smalspoormuseum te Erica.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!