BeNe-League handbalwedstrijden Hurry-Up achter betaalscherm

De BENE-League handbal, het hoogste handbalniveau in Nederland en België, verdwijnt achter het betaalscherm en dus ook de BeNe-League wedstrijden van JMS Hurry-Up.

online-live uitzending

Maandagavond heeft de BeNe-League met de Finse streaming partner Fanseat een mondeling akkoord bereikt.

In de BeNe-League speelt JMS Hurry-Up op dit moment samen met de vijf beste clubs van zowel Nederland en België. Ook E & O hoopt eveneens op termijn in de BeNe-League uit te kunnen komen. Oosting E&O speelt dit seizoen nog een niveau lager in de eredivisie.

De clubs van de grensoverschrijdende competitie hebben maandagavond een ferme stap vooruit gezet. Fanseat gaat het komende seizoen alle wedstrijden in de BENE-League online live uitzenden. Daarvoor moet de kijker een abonnement voor €7,99 per maand aanschaffen. Daarnaast krijgen beide sportbonden in het kader van promotie van de sport toegang tot het overvloedige beeldmateriaal.

huidige club-livestreams

Iedere thuiswedstrijd van Hurry-Up werd sinds het vorige seizoen uitgezonden door de regionale televisiezender Podium TV en ook RTV Drenthe was tijdens de grote wedstrijden live erbij. Details over de precieze invulling van de samenwerking zijn nog niet openbaar gemaakt. Zo is het lot van de huidige club-livestreams nog onbekend.

(Bron: handbalinside)

DVHN vandaag:

‘Vooral jammer voor Hurry-Up’

NDC Mediagroep, uitgever van deze krant, startte vorig jaar met de live-registratie van topsport in Noord-Nederland. In opdracht van NDC zorgde Podium TV voor de beelden. Competitiewedstrijden van onder meer Donar, Lycurgus en Hurry-Up zijn door samenwerking tussen NDC, Podium TV en de topsportclubs te zien op de website van Dagblad van het Noorden. Hurry-Up valt hier dus tussenuit. ,,Dat is vooral jammer voor de club zelf”, reageert Jelle Haaima van NDC, die de samenwerking met Podium TV en de clubs coördineert. ,,We hebben handbal graag bij het totale pakket aan sporten dat we uitzenden. We gaan kijken of we in het bekertoernooi en in de competitie nog wel kunnen samenwerken.”

afwachten

Het is nog afwachten wat het gaat brengen voor de Hurry-Up fans. De echte fan wil de wedstrijden graag live meemaken en gaat dan niet thuis achter een computerscherm mee zitten kijken. Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen dit heeft voor Hurry-Up, en of dit daadwerkelijk tot meer kijkers (en inkomsten) gaat leiden.

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!