Afsluiting feestweek Schoonebeek met de 61e Boortorenwandeltocht

De afsluiting van de feestweek in Schoonebeek op 26 augustus wordt extra luister bijgezet met alweer de 61e Boortorenwandeltocht. Dit unieke wandelevenement straalt sportiviteit en gezelligheid uit.

gezelligheid

De jaarlijkse Boortorenwandeltocht bezit stilaan de kenmerken van sportiviteit, maar vooral van de gezelligheid! De voorbereidingen zijn in volle gang en zaterdag 26 augustus is de dag van de 61ste Boortorenwandeltocht. Het belooft weer een prachtige tocht te worden. Opnieuw gaat de, inmiddels als één van de bekendste wandeltochten in Nederland, met een aantal van de routes weer door de prachtige natuur van de omgeving van Schoonebeek en Duitsland. Er zijn nieuwe unieke plekjes in de route opgenomen die nog niet eerder in één van de routes voorkwamen.

Aanmelden

Aanmelden voor de 61e Boortorenwandeltocht kan bij het start-finishbureau op zaterdag 26-08-2017. De kaartverkoop voor de 40 km loop start om 7.30 uur, voor de overige afstanden om 10.00 uur.

Er kan gekozen worden uit de volgende afstanden:

40 km, 20 km, 15 km, 10 km en 5 km

De routes, met de exacte afstanden volgens GPX, zullen uiterlijk één week voor aanvang van de wandeltocht op de website staan. Op het einde van de wandeling wordt de start-/controle kaart afgegeven bij de finish-locatie. Het start-finishbureau is bij: Hotel Restaurant De Wolfshoeve, Europaweg 132 te Schoonebeek.

Medaille

Voor elke (betalende) wandelaar is er, indien gewenst, een medaille, waarbij de kleuren van het lint de gelopen afstand aangeven.

Routes

5km:
De 5 km route wordt meestal gelopen door gezinnen met kinderen. Deze route blijft over het algemeen dicht bij Schoonebeek.

10km:
De 10 km route verlaat Schoonebeek in zuidelijke richting. Hierin is ook een stukje van de prachtige Duitse natuur opgenomen.

15km:
De 15 km route gaat via NAM-locaties en boerderijen. Vervolgens loopt men via Katshaar weer terug naar Schoonebeek.

20km:
De 20 km voert de lopers langs het Schoonebekerdiep in westelijke richting. Na de rust gaat het verder langs de Katshaar terug naar Schoonebeek.

40km:
De 40 km gaat voor een groot gedeelte door verschillende natuurgebieden in Duitsland.

Voor meer en actuele informatie kunt u vinden op de website van de Boortorenwandeltocht.

(Bron en foto: weiteveen.info)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!