Drie Drenten in een oud barrel onderweg naar Vilnius, Litouwen, dag 4!

Drie Drenten en hun belevenissen, in een oud barrel onderweg, met ongeveer 500 andere deelnemers aan de zomereditie van de Carbage Run 2017 van Meppen (Dld) naar Vilnius (Lit).

Vandaag dag 4, van Litouwen naar Estland

Na een pittige dag 3 voor de Carbagerunners, was het op de finishlocatie goed binnenkomen. Er werd een heus feestje gebouwd en daar lieten onze mannen zich geen twee keer voor vragen! Pas na middernacht werd het sein “Tent staat” gegeven, met foto van Stan via de Whatsapp:  tent staat, carbage run 2017

Een luxe uitziende hotelkamer…na alle nachten met drie man in een tentje was dat een welkome afwisseling. Een zacht bed én vooral weer eens lekker douchen, vóórdat het startsein voor dag 4 van deze zomerrun op donderdagochtend werd gegeven.

Van Litouwen naar Estland

Vandaag ging de Carbage-Karavaan vanuit Kaunas in Litouwen, via Letland naar het plaatsje Valgamaa in Estland. Een rit van ca. 500 kilometer in een tijdsbestek van een uur of 8. Hierbij waren de eventuele tussenstops niet meegerekend, maar die waren toch wel de moeite waard.Hill-off-Crosses, carbage run 2017Dus hebben onze Drenten zich vanochtend begeven naar de “Hill of Crosses”; een heuvel met ruim 100.000 kruizen in Litouwen, een bedevaartsoord ontstaan rond 1830.visje en haai, carbage run 2017 “Sta je dan met je visje en haai op de Cadillac” grapte Stan, bij het zien van zoveel religieuze tekens bij elkaar.

Césis Castle

Ook hebben ze de stad Riga bezocht en zijn vervolgens doorgereden om te pauzeren bij het Césis Castle, een van de meest indrukwekkende ruïnes van de Baltische staten.ruines Baltische straten, carbage run 2017
Na deze tussenstops in Letland zijn de 3 jongens doorgereden richting Estland, waar ze vergezeld van meerdere mede-carbagerunners in een soort karavaan de grens over trokken.

Letse vrouwen

In Estland hebben de mannen de mogelijkheid om extra punten te scoren bij de finish: ze moesten onderweg op zoek naar een zo lang mogelijke Letse vrouw. Samen met de Nederlandse mannen, behoren de Letse vrouwen tot de langste van de hele wereld, dus dat zou een mooie combi worden.
Als de Letse vrouw nu ook nog een bankbiljet van 5 Letse ‘Lat’ in haar bezit heeft, zijn onze drie mannen in één klap klaar. De ‘Lat’ was de munteenheid in Letland, vóór de komst van de Euro in 2014.

tent opzetten

Rond half zes vanmiddag kwamen de mannen op de plaats van bestemming aan en hebben daar hun tent wederom opgezet.Tent, Estland, carbage run 2017Voorzien van een stevige maaltijd gaan ze genieten van een gezellige avond, waarbij menig Carbagerun-avontuur de revue zal passeren in de gesprekken met de andere teams.Hapje eten, carbage run 2017Daar zullen best een aantal pechgevallen tussen zitten, met soms originele en creatieve oplossingen, om toch vooral morgenavond de definitieve eindstreep van deze Zomereditie te kunnen halen.

Voor onze Drie Drenten ziet het er vooralsnog rooskleurig uit; de Cadillac heeft gereden als een zonnetje en we hopen dat hij dit nog lang blijft volhouden!

Edith.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!