Prestigieuze Royal Society of Chemistry-prijs voor prof. Ben Feringa

De in Barger-Compascuum geboren professor Ben Feringa heeft maandagavond in het Verenigd Koninkrijk de prestigieuze Royal Society of Chemistry-prijs gewonnen.

De prijs is bedoeld voor bijzondere chemici van buiten het Verenigd Koninkrijk, maar die daar wel gastcolleges geven.

zeer vereerd

Uiteraard is het winnen van de Nobelprijs voor Scheikunde eind vorig jaar aanleiding voor het winnen van deze prijs. Feringa ontvangt vijfduizend pond, een medaille en een certificaat. Professor Feringa zei: “Ik ben zeer vereerd met het winnen van deze prijs. Het is fantastisch om op de lijst met winnaars te staan. Daarop staan vooraanstaande chemici die in de afgelopen decennia winnaars waren van de Centenary Awards. Ik kijk ernaar uit om een aantal Britse universiteiten te bezoeken en de grenzen van ons vakgebied te bespreken met collega’s en studenten.”

wetenschappelijk genootschap

Het Royal Society of Chemistry is een wetenschappelijk genootschap in het Verenigd Koninkrijk met als doel het bevorderen van de chemische wetenschap. Robert Parker, directeur van de Royal Society of Chemistry zei: “Op persoonlijke noot ben ik erg blij dat Ben deze erkenning krijgt. Ben levert een fantastische bijdrage aan onze Raad en is gewoon een mooi persoon om mee te werken. Hij is attent, genereus en is altijd bereid om een weloverwogen en constructieve mening te geven.” Prijswinnaars worden bepaald door originaliteit en de impact van hun onderzoek, evenals de kwaliteit van de resultaten.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!